inloggen | registreren

Obama Goes Ashram

Gepubliceerd door
Warning: strftime() [function.strftime]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CET/1.0/no DST' instead in /home/vhosts/azonetv.nl/httpdocs/templates/azone/content/news.php on line 6
Tijn op 05-11-2008, 16:39

Tags: obama, ashram

Natuurlijk keek iedereen vandaag naar Barack Obama, de nieuwe president van de Verenigde Staten. Hij won met groot verschil van John McCain. In een groot park in Chicago hield Obama de zogenaamde 'acceptance speech': zijn eerste toespraak als toekomstig president. Mij viel op dat deze toespraak makkelijk te hergebruiken is. Stel: volgend jaar of het jaar daarna groeit het aantal inkomende leerlingen weer. Ik zie dan de rector of een andere hoge pief in de binnentuin staan en dit zeggen:

"Als er iemand is die nog steeds twijfelt dat het Ashram een plaats is waar alles mogelijk is; die zich nog steeds afvraagt of de droom van de oprichters leeft in onze tijd; die nog steeds de kracht van ons onderwijs in twijfel trekt, nu heeft u antwoord.

Het is het antwoord verteld door de rijen die zich uitstrekten voor de lokalen en gymzalen in aantallen die deze school nog nooit gezien heeft; door kinderen die drie of vier uur wachtten, velen voor de eerste keer in hun leven, omdat ze geloofden dat het deze keer anders zou moeten zijn, dat hun stem dat verschil zou kunnen zijn.

Het is het antwoord gesproken door jong en jonger, arm en rijk, vmbo en vwo, zwart, wit, emo, breezah, homo, hetero, rokers en niet-rokers: scholieren die een boodschap naar de wereld stuurden dat we nooit een verzameling van CITO-toetsen zijn geweest: wij zijn, en zullen altijd, het Ashram College, zijn.

Het is het antwoord dat diegene, die zolang verteld werd dat ze cynisch moesten zijn, en bang en kritisch over wat we kunnen bereiken, leidde hun hand te plaatsen op de boog van de geschiedenis en deze nog een keer te buigen hopend op betere tijden.

Het duurde lang om er te komen, maar nu, om wat we deze weken hebben gedaan, in deze schoolkeuze, op dit beslissende moment, is verandering gekomen tot het Ashram College!"
Reacties (0):

Geen.