inloggen | registreren

Schaatstoppers gaan hard

Gepubliceerd door
Warning: strftime() [function.strftime]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CET/1.0/no DST' instead in /home/vhosts/azonetv.nl/httpdocs/templates/azone/content/news.php on line 6
jaN op 13-03-2013, 21:29

Tags:

ASHRAM COLLEGE WEER OP DE SCHAATSKAART GEZET!

Op 31 januari hebben ruim 40 leerlingen meegedaan aan de Scholenploegenachtervolging schaatsen. Met 12 teams stonden we namens het Ashram College aan de start in Haarlem, 10 teams uit Alphen en 2 teams uit Nieuwkoop.

De leerlingen hebben alles gegeven om in een ploeg van 3 of 4 rijders zo snel mogelijk hun rondjes te schaatsen.

Het leuke aan dit toernooi is dat er leerlingen uit alle klassen, maar ook van alle schaatsniveaus aan mee mogen doen. Er ontstaat een soort groepsgevoel, waarbij leerlingen die elkaar nog niet kennen samen gaan schaatsen.

Ze moesten het opnemen tegen andere scholen uit de hele regio. Elke ploeg schaatst 2 omlopen, de tijden worden bij elkaar opgeteld en de beste mag door naar het NK in Breda.

Dit jaar waren we zo succesvol, dat er maar liefst 2 teams 1e zijn geworden bij de voorrondes in Haarlem. Een meisjesteam uit Nieuwkoop: Floor Vork, Sanne Vork, Adryan Rademakers en Gwen Rademakers en een jongensteam uit Alphen: Ronald Ligtenberg, Angus Postma, Pepijn Priessen, Roeland vd Hoorn en Tom Wijfje (Nieuwkoop).

Op 12 maart was het dan zover, het Beslist.nl NK Scholenploegenachtervolging. Om 8.00 uur staan de leerlingen al op het ijs in Breda om zich in te rijden. Het wordt een lange en spannende dag. De concurrentie is hier nog veel sterker dan in de voorrondes, maar ja het is niet voor niks het NK.

Ook nu moeten de beide teams 2 omlopen rijden. De meisjes 2 ronden per omloop en de jongens zelfs 8 ronden. Dit heeft te maken met de leeftijd en het niveau waarop wordt geschaatst.

Ze moeten bij de beste vier zitten om door te mogen naar de finale. Beide teams slagen erin om de finale te halen, de meisjes plaatsen zich met de snelste tijd en de jongens plaatsen zich als 4e. Het wordt spannend, het niveau is hoog. De meisjes rijden eerst hun finale en komen met een nieuw Nederlands record over de finish 1:23.20 en worden hiermee Nederlands kampioen!

Bij de jongens wordt het moeilijker, ze moeten in de eerste rit en ze gaan gelijk op met hun directe tegenstander, het Andreas College uit Katwijk. Halverwege de race liggen ze zelfs nog even achter, maar ze weten toch nog te versnellen en komen net iets eerder over de finish 4:24.31 tegen 4:24.65.

Daarna komt nog een rit met daarin de sterkste tegenstander, het Tabor College uit Hoorn waar nu oud-collega Rob Hoekstra werkt. De hoop op een gouden medaille is helaas al snel verloren, deze jongens zijn vandaag echt te sterk. In een nieuw Nederlands record van 4:12.16 worden ze Nederlands kampioen en eindigen 'onze' jongens trots als 2e!

Het was een hele lange en koude dag, maar het was het zeker waard. Wat een toppers!

Op Azone TV zal Jan filmpjes/foto's van deze dag plaatsen. Ook kunnen jullie kijken op schaatsen.nl/spa voor een wedstrijdverslag en sfeerrapportage.Daarnaast zal RTL Sportcafé Schaatsen aankomende zondag ook terugblikken op de beslist.nl NK Scholenachterploegenachtervolging. Deze uitzending is zondag 17 maart om 20.00 uur.

Sportieve groet namens de sectie LO,

Tamara
Reacties (0):

Geen.